Het Linde College is vanaf het schooljaar 2022-2023 op zoek naar een:

Leerkracht/ docent Tienerschool Wolvega (L-057)

FTE: 0,8 fte |  Uiterste sollicitatiedatum: 12 februari 2023

Het Linde College biedt vmbo, havo en vwo in een modern ingericht schoolgebouw. Jongeren en volwassenen dagen we uit om met en van elkaar te leren en de eigen talenten en persoonlijkheid te ontwikkelen. We bieden betekenisvol onderwijs (Big Picture Learning, Technasium) en zijn cultuurprofielschool. Ontmoeting, samenwerking, naar elkaar omzien en korte lijnen zijn typerend voor onze school.

Voor de nog te starten Tienerschool Wolvega 11-13 zijn wij op zoek naar een leerkracht (po) en een docent (vo) die het lef hebben om deze school samen vorm te geven. Zoek je een baan waarin je betekenisvol onderwijs kan maken voor een specifieke doelgroep en wil je werken met meerdere jaargroepen in één, dan is dit een prachtige kans. Deze Tienerschool is het initiatief van de JKC Sint Franciscus, IKC Scholtens en het Linde College in Wolvega.

Wat ga je doen?

De Tienerschool Wolvega 11-13 moet nog beginnen. Daarom begin je eerst met het nadenken over de invulling van het curriculum en vast te stellen hoe het onderwijs op de Tienerschool eruit komt te zien.

Vanaf februari/maart ga je het onderwijscurriculum volgens het 11-13 concept ontwerpen en vorm geven. Daar ben je als leerkracht/docent zelf verantwoordelijk voor en je doet dit grotendeels zelfstandig maar er is een 10-14 netwerk (we beginnen met de leeftijdscategorie 11-13 maar mogelijk bouwen we uit naar 11-14) om mee te sparren, er is landelijk al veel ontwikkeld en ook binnen de deelnemende scholen zijn er mogelijkheden om je hierin te ondersteunen.

Vanaf maart/april voer je intakegesprekken met aspirant leerlingen samen met de leden van de toelatingscommissie. De Tienerschool past bij de ene leerling beter dan bij de andere leerling. Daarom is er een speciaal intaketraject en een toelatingscommissie die bepaalt welke leerling een plek krijgt op onze Tienerschool.

Vanaf het nieuwe schooljaar in augustus begint de Tienerschool dan echt. We beginnen met een gecombineerde groep 8 en klas 1. Je hebt de dagelijkse verantwoordelijkheid voor de leerlingen van de Tienerschool en biedt uitdagend en thematisch onderwijs. Daarnaast werken de leerlingen aan hun algemene ontwikkeling en de vaardigheden voor Nederlands, Rekenen en Wereldoriëntatie. Je coacht de leerlingen op hun ontwikkeling en helpt hen het maximale uit zichzelf te halen. Leerlingen werken veel samen en mogen daarnaast ook hun eigen leerdoelen bepalen. Wanneer de leerlingen vaklessen of praktijklessen volgen bij de docenten van het Linde College, en na lestijd, werk jij verder aan de ontwikkeling van het curriculum van de Tienerschool.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je hebt het lef, de zin en de durf om een heel nieuw onderwijsconcept vorm te geven waarbij je de identiteit van de drie verschillende deelnemende scholen recht doet en de 11-13 criteria die horen bij onze Tienerschool;
 • Je bent in het bezit van een PABO-diploma en/of hebt een bevoegdheid voor het voortgezet onderwijs;
 • Je hebt feeling met anders kijken naar onderwijs en vindt het uitdagend om te bouwen aan een Tienerschool;
 • Je benadert leerlingen positief, gericht op mogelijkheden en (verborgen) ontwikkelpotentieel;
 • Je kunt omgaan met verschillende behoeften van leerlingen en ruimte bieden aan eigenaarschap van leerlingen;
 • Je kunt en durft out of the box te denken en kan vanuit het verleden ook aantonen dat je hier ervaring mee hebt;
 • Je hebt gevoel voor de verschillende verhoudingen tussen het PO en VO maar zoekt hierin de mogelijkheden om een brug te bouwen tussen deze verschillen. Of je benut juist deze verschillen;
 • Je kunt een positieve leeromgeving creëren;
 • Je kunt leerlingen coachen op zowel sociaal als cognitief vlak;
 • Je kunt goed zelfstandig werken maar je vraagt ook om hulp;
 • Je laat zien dat je anderen meeneemt in het concept van de Tienerschool;
 • Je kunt als ambassadeur optreden naar potentiële nieuwe leerlingen en hun ouders.

Wat bieden wij jou?

 • een functie met veel autonomie en verantwoordelijkheid, maar samen met collega’s bepalen we de kwaliteit;
 • ruimte om vanuit visie het onderwijs samen verder te ontwikkelen;
 • leerlingen die openstaan om zich met behulp van jou verder te ontwikkelen en te leren;
 • ruimte voor ontwikkeling;
 • goede en voldoende begeleiding;
 • een zeer betrokken schoolleiding;
 • een fijne werksfeer;
 • het zwarte goud van het onderwijs in de vorm van veel koffie (maar thee of water kan natuurlijk ook 😊);
 • een eigen lokaal dat qua inrichting past bij een Tienerschool;
 • een werkplek dicht bij alle uitvalswegen. Je zit zo op de A32. Kom je liever met openbaar vervoer? Ook het station is in de buurt.

Je krijgt:

Afhankelijk van je bevoegdheid, een dienstverband bij het PO-bestuur BMS of bij het VO-bestuur van het Linde College. De arbeidsvoorwaarden die je aangeboden krijgt, zijn voor de beide organisaties gelijk. Het salaris is gebaseerd op schaal LB. De werkdagen zijn bespreekbaar. Voorop staat voor ons dat we de leerlingen van de Tienerschool voorspelbaarheid en continuïteit kunnen bieden. In afstemming zorg je samen met je collega voor een dekkend rooster op alle schooldagen.

Reageren?

Meer informatie over deze vacature kun je inwinnen bij Nynke de Jonge, afdelingsleider Linde College. Zij is bereikbaar via het algemene nummer 0561 - 69 17 00 of per e-mail: n.dejonge@lindecollege.nl of bij Margreet Langen, directeur JKC Franciscus. Zij is bereikbaar op 06 - 128 214 33 of per e-mail: margreet.langen@bms-onderwijs.nl.

Je motivatie en C.V. ontvangen we graag uiterlijk 12 februari 2023. Op 13 februari wordt er een selectie gemaakt en worden geselecteerde kandidaten uitgenodigd voor een gesprek.

De gesprekken vinden plaats op 16 en 17 februari na 15:00 uur.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.